sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Omat elokuvani: Linnuntiellä

Huolimatta typeristä pikkupoika-aikojeni leffaideoista mallia ClipperMax ja Suomen luonto luo outoa taikaa en ole luopunut harrastuksestani kehitellä omia elokuvia. Harvoin tulee mieleen niitä ideoita ja aiheita, minkä pohjalta lähtee suunnittelemaan, mutta silloin sitäkin herkullisemman kuuloisia. Pariin otteeseen olen saanut jopa ihan täysimittaisen (ja monesti edelleen melko köykäisen) juonikuvauksen jostakin leffasta kirjoitettua, mutta siihen muotoon se on vieläkin jäänyt, oikean tarkan käsikirjoituksen tekemistä parenteeseineen kaikkineen kun en vielä osaa.

Tässä nyt yksi juuri viime aikoina keksimäni ja mielessä pyörittelemäni elokuvaidea, joka on vielä kuitenkin vain idean tasolla.

Linnuntiellä-työnimellä kulkeva komedia, jossa mies tekee kävelymatkan täällä suomenmaalla paikasta A paikkaan B täysin linnuntie-tyyliin eli kulkee vain täydellisen suoraa viivaa perille asti. Varmaan joku baariporukan keskinäinen vedonlyönti voisi olla syynä tähän haasteeseen. Vastassa olisi sitten luonnollisesti ties minkämoisia esteitä, minkä läpi pitäisi päästä. Esim. vilkkaat autotiet ja junaradat pitää pujotella tarkasti ja vauhdikkaasti, rakennuksiin pitää jopa räjäytellä reikiä että niiden läpi pystyy kulkemaan ja korkeita kallioitakin pitkin joutuu kiipeilemään. Loppupäässä voisi sitten odottaa pahin kaikista eli vaikka joku huippusalainen, huippukielletty ja huipputarkkaan vartioitu Area 51-tyylinen tutkimusalue. Kyseessä olisi siis tavallaan semmoinen umpiälyvapaa Calamari Union.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti