keskiviikko 21. joulukuuta 2022

Muita kotimaisia legoanimaattoreita...

Näistä seuraamistani kotimaisista legoanimaattoreista on yksinään sen verran vähän sanottavaa, että niputetaan ne samaan kirjoitukseen.

Rovio Films (2005-2007)
Kalle Rajala-Rahkon (kutsumanimi Huojuva Torni) perustama pieni animaatiotiimi, joka värkkäsi vallan meneviä ja näköisiä legovideoita, mutta harmillisesti vain pari kolme kappaletta. Tuotoksiensa ainoa suurempi särö tulee niin äänityöltään kuin tekniseltä toteutukseltaan amatöörimäisestä dubbauksesta. Rovio Filmsin viihdyttävin animaatio lienee Jalkaväen mies (2006), jossa suomalaiskommando saa Siperian takametsissä estellä Venäjää ja Kiinaa liittoutumasta.

JMproductions96 (2008-2010)
Alaikäisten kaverusten Jaakon ja Martin viehättävän kökkölaatuisia animaatioita, joista erottuva tekemisen riemu tarttuu myös katsojaan.

P.S. Odotan vieläkin Ville V. Vakooja 4:sta, näin 12 vuoden jälkeenkin.

VHtuotanto (2008-2012) ja MorkoHerra (2008-2010)
Mainitaan nämä animaattorit samassa, kun heillä on paljon yhteistä: huolellisen näköisiä videoita kummaltakin, mutta kovin tyhjänpäiväisten aiheiden kuten kaikenlaisten testivideoiden ympärillä. Molemmat käyttävät myös hahmojen puheissa Bitlips-puhesynteesiä, VHtuotanto kylläkin vain parissa videossaan. Olisipa käyttänyt enemmän, sillä ääninäyttelynsä on pahasti epäselvää.

Anakaa Films (2007-2012)
Animaattori, jonka videot ovat nyttemmin surullista kyllä kadonneet olemattomiin, lukuunottamatta 12 minuutin mittaista fantasiatarinaa Legolotin tarinat (2011). Tykkäsin erityisesti Agentti Sirkka -toimintapätkistään, joita esitin paljon mummin luona pienenä.

Rovio Filmsin Jalkaväen mies vuodelta 2006.

MorkoHerran varhaistuotanto Pentin vallankaappaus(yritys)
vuodelta 2008. Oikea merkkiteos niin huono että hyvä-
sarjassa. Liekö tarinan Pentti muuten Tarja Halosen puoliso
Pentti Arajärvi?

JMproductions96:n agenttiseikkailu Ville V. Vakooja 3
vuodelta 2009.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti